fbpxAktuellt på Årsjö byskola

På Årsjö byskola erbjuder vi personlig utveckling/självledarskap, teamutveckling med mera, samt skräddarsydda utbildningar efter behov.
Sofia Osburn Sarstedt är verksamhetskonsult med 20 års erfarenhet av att arbeta med individ, grupp och organisation på nationell & internationell nivå. Varmt välkommen till en plats att utvecklas på – både som individ och team!

Vi skräddarsyr er julavslutning!

Årsjö byskola skräddarsyr er julavslutning och skapar ett alternativ till julfesten med långvarig effekt. Välkommen till ett återhämtande upplägg efter era behov och önskemål. Återhämtning främjar ditt välbefinnande, reducerar stress och skapar balans i tillvaron. Att komma till Byskolan är ett fint sätt att avrunda året på innan julledigheten. Boka från 90 minuter upp till en heldag.

Kursstart: Återhämtning & stressreducering

Var? Årsjö byskola (10 min norr om Ystad)
När? Vi ses vid 8 tillfällen á 90 min under hösten för att få en ordentlig boost av återhämtning.
Första tillfället: 16 oktober (måndagar)
Klockan 19:30–21:00
Maxantal platser: 10
Avdragsgillt som friskvård hos arbetsgivare

Abbonera Årsjö byskola

Inklusive frukost, lunch eller fika om så önskas. Exempelvis för personaldag, teammöte, ledningsgruppsmöte eller styrelsemöte.

Kursstart: Återhämtning & stressreducering

Var? Årsjö byskola (10 min norr om Ystad) När? Vi ses vid 8 tillfällen á 90 min under vintern och våren för att få en ordentlig boost av återhämtning.
Första tillfället: 28 februari (onsdagar)
Klockan 19:30–21:00
Maxantal platser: 10
Avdragsgillt som friskvård hos arbetsgivare.

Kursstart: Återhämtning & stressreducering

Var? Årsjö byskola (10 min norr om Ystad)
När? Vi ses vid 8 tillfällen á 90 min under vintern och våren för att få en ordentlig boost av återhämtning.
Första tillfället: 26 februari (måndagar)
Klockan 19:30–21:00
Maxantal platser: 10
Avdragsgillt som friskvård hos arbetsgivare.

En julgåva som gynnar både personal & företag

Ge bort ett presentkort och låt mottagaren själv välja mellan skräddarsydd, guidad meditation eller reikibehandling! Guidad meditation och reiki är båda avdragsgilla som friskvård och har djupt avslappnade och samtidigt effektiva avspänningsmetoder. Bra vid exempelvis: Stress Smärta Ångest Oro Fysiska och mentala spänningar Ordinarie pris: 784  kr ex. moms. Julerbjudande: 680 kr ex. moms. Finns att köpa t.o.m. 24/12 - 2023. Presentkortet är giltigt t.o.m.  31/3 - 2024 och kan hämtas i Årsjö byskola, 15 min norr om Ystad, eller skickas via traditionell postgång.

Sagt om Sofia & Byskolan

Vi kan varmt rekommendera Sofia för kurser eller enskilda sessioner inom tex personlig utveckling & återhämtning. Bara genom att träffa Sofia så går man genast ner i varv & får ta del av det lugn & harmoni som hon utstrålar.

B & B Backadal

Har precis avslutat en heldag tillsammans med enheten som helt gått i återhämtningens tecken. Ett skräddarsytt upplägg som landande helt rätt innan julledigheten och ett intensivt år. Stort tack Sofia Osburn Sarstedt för att du tog väl hand om oss & guidade oss på ett förträffligt och behagligt sätt genom dagen! Och ett stort tack till de lokala aktörerna som försett oss med de goda måltiderna! Kan varmt rekommendera Sofia och Årsjö byskola.

Beredskapsenheten

Region Skåne

A true magic to make the experience at Årsjö byskola one, that makes me want to go back soon as possible.

Anders Bernholt

Project manager, Denmark

Ett skräddarsytt alternativ för ert team!

Årsjö gamla byskola kan erbjuda: Shinrin Yoku (skogsbad) Avspänningstekniker Guidade meditationer Mindfulness övningar Inspirationsföredrag Tips och trix för återhämtning i vardagen ”Hattparaden” Yoga Närproducerad och god julmat från lokala leverantörer Ett fint sätt att avrunda året på innan julledigheten. 90 minuter upp till en heldag

Organisationsutveckling

Styrdokument
Policydokument
Kartläggningar
Handlingsplaner
Åtgärdsplaner med mera.

Medarbetare – enskilt samtal

Var: Årsjö byskola, online eller via telefon
När: Vid utmaningar i arbetslivet/privatlivet.
Hur: Skräddarsydda förlopp utifrån utmaning – enskilt samtal (5 –15grr)
Varför: Svårigheter på arbetsplatsen/privatlivet Utmaningar på arbetsplatsen/privatlivet Personlig utveckling Stresshantering Förebygga sjukskrivning Återhämtningsplanering under sjukskrivning

Chefsstöd/Självledarskap

Var: Årsjö byskola, online eller via telefon.
När: Vid behov.

Growth mindset

Expandera ditt tankesätt! Hur ser du på dig själv och på dina medarbetare? På era talanger, svårigheter och personligheter? Vilken kapacitet har ni på arbetsplatsen? Detta har stor betydelse för hur väl rustad arbetsplatsen är i oroliga tider.

Teambuildning – trygg arbetsgrupp

Var: Årsjö byskola / externt
När: Omorganisering.
Hitta en gemensam kraft för att göra gruppen än mer effektiv. En grupp som kommer att jobba under kraftig tidspress och behöver inkorporeras.
Hur: Övningar varvat med teori. Teambuilding är en process. Det skräddarsys ett program utifrån din grupps specifika behov, syfte och mål.
Varför: Det tar tid att lära känna varandra, bygga förtroende, hitta ”vi-känslan” och arbeta mot ett gemensamt mål. Extern input kan påskynda/hjälpa processen.

Mental styrka

Var: Årsjö byskola/externt
När: När arbetsgruppen behöver må och prestera bättre. En definition av mental styrka är förmågan att skapa och behålla ett idealt sinnestillstånd i alla situationer oavsett vad som händer. 
Hur: Det mest optimala är när mental styrka används utan att tänka. Att det mentala ”mindset” är programmerat att göra det bästa oavsett vilken situation man hamnar i.
Varför: Mental träning är ingen ny metod för att må och prestera bättre. Den har länge använts inom idrottsvärlden. Flera vetenskapliga studier visat att regelbunden, långsiktig och systematisk mental träning bland annat kan leda till: ökad självkänsla och ett bättre självförtroende, förbättrad fysisk samt psykisk hälsa.

Stresshantering

Det finns positiv och negativ stress. Jag arbetar på individ, grupp och verksamhetsnivå
Jag utför:
Kartläggning
Åtgärdsplan
Implementering
Uppföljning

Inner development goals

Personlig utveckling – främja ett hållbart arbets- och privatliv genom fem områden och 23 förmågor kopplat till de FNs Globala mål, Agenda 2030 utvecklar vi oss genom denna förändringsprocess. Förstärk din inre kompass. Skapa engagemang, öppenhet och mod.

Tillitsbaserad organisation

Var: Årsjö byskola/externt.
När: När ”tystandskultur” råder på arbetsplatsen och medarbetarna inte vågar tycka, tänka eller utrycka sig. Hur: Kurs och upplägg formateras utifrån behov.

Återhämtning/friskvård

Återhämtning/friskvård
Var: Årsjö byskola/externt
Varför: Främja en hållbar hälsa för teamet.
Hur: Djupgående, stressreducerande pass. Lär dig identifiera din egen kropps signaler så att du kan lyssna på dom så att du kan bromsa i tid. Vid stress, ilska, utmattning, ångest, rädsla etc. 90 min mindfulness, övningar, andningstekniker, yoga och guidad meditation. Kan beställas som halv- och heldag samt som återkommande friskvård för att främja en hållbar hälsa.

Mindfulness på din förskola eller skola

Var: Årsjö byskola/externt.
För vem och hur: För dig utan tidigare erfarenhet som arbetar med barn och ungdomar. En grundläggande introduktion och inspiration till att ta hand om dig själv samt lotsa barn och ungdomar i grupper. Antingen för eget bruk eller implementera på din förskola eller skola.
Varför: Allt fler undersökningar inom folkhälsa vittnar om att barn och unga mår psykiskt dåligt redan i tidig ålder. De saknar strategi för att kunna hantera stress och påfrestningar. Sömnbesvär är vanligt och bidrar till bristande koncentrationsförmåga och nedsatt motståndskraft. Övningar i mindfulness (medveten närvaro) bidrar till att förbättra barn och ungas psykiska hälsa och ger bättre förutsättningar för att ha en lugn och fokuserad vardag i såväl skolan som på fritiden.